jaarrekening-dongen

Wanneer u een eigen bedrijf heeft of zzp’er bent, kan het soms moeilijk zijn om te bepalen of u een boekhouder in moet schakelen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien makkelijker lijkt om alles zelf te doen, kan het op lange termijn juist voordelig zijn om een professionele boekhouder zoals TADD in te schakelen. In deze blog geven we u enkele tips om te bepalen of het voor u al tijd is om een boekhouder in te schakelen, daarnaast geven wij u inzichten in financiële zaken die u zelf uit kunt voeren.

Weinig tijd voor boekhouding

Als u een eigen bedrijf heeft of zzp’er bent heeft u waarschijnlijk een drukke agenda en weinig tijd. Hierdoor is het lastig om tijd vrij te maken voor boekhoudkundige zaken, zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het maken van facturen en het opstellen van financiële overzichten

Moeite met financiële administratie

Ook als u niet goed bent met financiële administratie kan het zinvol zijn om hulp in te schakelen. Boekhouding is een vak op zich en het kan veel tijd kosten om dit goed te leren. Als u liever tijd besteedt aan andere aspecten binnen uw bedrijf, is het misschien beter om TADD u te laten helpen.

Gebrek aan kennis over boekhouding

Als u een eigen bedrijf heeft, moet u regelmatig fiscale zaken regelen, zoals het indienen van belastingaangiften. Dit kan een complex en tijdrovend proces zijn, vooral als het bijhouden van de boekhouding of fiscale zaken niet uw sterkste kant is. TADD kan u helpen bij het regelen van deze zaken, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Groei in omvang van bedrijf

Als uw bedrijf groeit kan het moeilijk worden om de financiële zaken op orde te houden. In dat geval kan TADD u helpen om de financiële administratie bij te werken en u daarnaast te adviseren over hoe u als ondernemer een bedrijf op een efficiënte manier kunt laten doorgroeien.

Financiële hulp voor een startende ondernemer

Wanneer u een start-up heeft is het handig om een boekhouder in te schakelen die u helpt bij het opstellen van een begroting en het bijhouden van uw financiële administratie. Behalve het bijhouden van uw administratie geeft TADD ook advies over hoe u het beste uw financiën kunt beheren en van welke voordelen u gebruik kunt maken als startend ondernemer.

Kunt u zelf de boekhouding doen?

In de meest ideale situatie zou u als ondernemer uw gehele boekhouding laten uitvoeren door TADD en zelf al uw tijd spenderen aan uw onderneming. Echter is dit niet voor elke ondernemer haalbaar aangezien hier kosten aan verbonden zijn. Er zijn boekhoudtaken waarbij u niet per sé de expertise en kennis van een boekhouder nodig hebt. Ondanks dat er taken zijn die u zelf kunt uitvoeren wordt het sterk aangeraden om dit te laten controleren door een boekhouder. Op deze manier voorkomt u vervelende financiële situaties waar u zelf vooraf geen rekening mee had gehouden.

 

Wanneer u zelf graag aan de slag gaat met financieel administratieve taken is het allereerst belangrijk om te beoordelen wat u zelf kunt doen. Zo is het van belang dat u regelmatig tijd reserveert om de boekhouding bij te werken zodat u niet achterloopt en alles goed op orde houdt. Daarnaast is het verstandig dat u zich verdiept in de basisbeginselen van boekhouden, zodat u weet wat u kunt en moet doen en hoe u bepaalde gegevens moet interpreteren. Wanneer uw bedrijf groeit en de administratie complexer wordt is het nuttig om samen te werken met een boekhouder zoals TADD. Aangezien TADD de expertise heeft op het gebied van financiën en fiscale zaken kunt u als ondernemer profiteren van financiële voordelen en passend advies. Zo kunt u samen met ons de juiste beslissingen nemen voor de financiële toekomst van uw bedrijf.